Hundrecept

Leverpannkaka

6 ägg

500g nötlever

rågmjöl efter behov

ugn 175 grader

Mixa lever, ta i äggen, blanda i mjöl lite i taget till en relativt fast blandning. Bred ut den i en form klädd med bakplåtspapper( 0,5-1cm tjock)

Grädda ca 20-25 minuter. Låt svalna och skär i småbitar.

Förvaras i kylen några dagar, annars i frysen!

 

Tonfiskdrömmar

Ett paket tonfisk i olja

Ett ägg

2 dl majsmjöl

Ställ ugnen på 200 grader. Blanda ihop ägget, fisken och mjölet till en deg. Jag tog lite mer matolja. Kavla ut den på en plåt, skär i längder eller småbitar och grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter. Då blir de torra utanpå (perfekt för fickorna) men mjuka och lättuggade inuti (perfekt för träningen!).

 Lever

Köp lever och kokar i 45 minuter sedan in i ugnen och torka och så är det bara att akta fingrarna!!!

 Blodpudding

Köp blodpudding, skära i små bitar och sedan torka i ugnen på ca 100 grader. Det brukar ta ungefär två timmar.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>